Bemutató workshopok és előadások ~ 2013. április 7.

„KINT A BENT” az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület összművészeti napja ~ ahol részt vehetsz bemutató workshopjainkon és érdekes előadásokat hallgathatsz a táncterápia elméletéről és gyakorlatáról.

  • „SAJÁT TESTED RITMUSAI - Önkifejezés hangok által” címmel bemutató workshopot tart Laszlovszky Ágnes és Brinzanek Zsuzsa. Sokunknak van kedvenc zenéje, száma, ami beindít, megmozdít, talán dúdolod, táncolod is, ha meghallod. De vajon milyen lehet az a zene, ami belőled születik? Az a ritmus, amihez a szívdobogásod adja a lüktetést? Gyere és kutasd velünk, milyen a tested zenéje, a hang, ami téged mesél el!

 

  • „KAPCSOLATTÉRKÉP” címmel bemutató workshopot tart Szabó Ágnes és Brinzanek Zsuzsa. Létünket, mindennapjainkat, látható és láthatatlan kapcsolódásaink szövedéke hálózza be, amely folyamatosan változik, alakul, formálódik. A kérdések, amikre a hangsúlyt fektetjük: Hogyan vagy Te a kapcsolataidban? Mi a szereped? Hogyan alakítod, és hogyan hagyod, hogy mások alakítsák a viszonyulásaidat? Ha érdekel, adott lesz a pillanat, hogy erre az izgalmas témára fókuszálj.ű

 

  • „KÜLSŐ ÉS BELSŐ TÜKRÖZŐDÉSEK” címmel bemutató workshopot tart Szabó Ágnes és Takács Bernadett. „Tükörbe sokáig kell nézni, sokszor és sokáig, amíg végre megismeri az ember igazi arcát. A tükör nemcsak sima ezüstlap, nem, a tükör mély is, mint a tengerszemek a hegyekben, s aki nagyon figyelmesen hajol (...) felülete fölé, egyszerre a mélybe lát, s mindig új és új mélységeket lát, s mindig messzebb dereng az arc, mely a tükör fölé hajol, s mindennap lehull egy álarc az arcról.” (Márai Sándor)

 

  • „MŰVÉSZETTERÁPIA ÉS PSZICHIÁTRIA” címmel előadást tart Szabó Ágnes és Takács Bernadett. Az előadás során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az integrált kifejezés – és táncterápia valamint a képzőművészet-terápia pszichiátriai rehabilitációs osztályon való alkalmazásába. A gyógyulást zárt és nyitott csoportok, valamint egyéni foglalkozás keretében igyekszünk elősegíteni. Az alkotás és a mozgás önkifejező és öngyógyító folyamatán nyugszik a koncepciónk, felhasználva a nonverbális terápiák összes előnyét valamint a csapatmunkában rejlő erőt. Az osztályon remek kollektíva gyűlt össze. Orvosok, nővérek, pszichológusok, foglalkoztatók, szociális munkások együttműködése teszi lehetővé, hogy minél nagyobb eséllyel nyújthassunk segítséget. A kórházban kapott pozitív visszajelzések megerősítik a munkánkba vetett hitünket.

 

  • „GONDOLATOK, KÉRDÉSEK, KIHÍVÁSOK ÉS SIKEREK EGY IKT INSPIRÁLTA MOZGÁSCSOPORTRÓL a „Saol Anois” felnőtt nappali szolgálat klienseivel” címmel előadást tart Laszlovszky Ágnes. Az előadást azok az élményeim inspirálták, melyeket Írországban szereztem, egy az ír egészségügyi rendszerbe tartozó nappali szolgálat munkatársaként, ahol 18 speciális igényű felnőtt kliens életét és mindennapjait támogattuk. Amikor felmerült a tánc- és mozgáscsoport elindítása nagyon gyorsan rá kellett jönnöm, hogy itt a korábban tanult és alkalmazott formák teljes újragondolására lesz szükség és adaptálására egy olyan vegyes csoport igényeihez, akik szinte minden tekintetben kilógtak az addigi IKT-s gyakorlatomból. Az előadás tehát tekinthető egyfajta esettanulmánynak is az IKT alkalmazásának lehetőségeiről egy konkrét csoport kapcsán, ám példáimat egyéb csoportokra is kiterjesztem, hiszen a témák egy része már más csoportok kapcsán is előbukkantak IKT-s kísérletezéseim közepette. Egy szubjektív beszámolóra hívok hát mindenkit, ami mentén remélem, együtt gondolkodunk, kérdezünk, felelünk és jót beszélgetünk majd!

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni aktuális programjainkról és az induló csoportokról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Please wait