Bemutató workshopok és előadások ~ 2014. április 12.


"KINT A BENT" A tavalyi nagy sikerű rendezvény után, idén 2. alkalommal is megrendezésre kerül az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület nyílt napja.

A rendezvényről minden fontos információ megtalálható az egyesület honlapján: IKTE
Alább az AYANA Műhey terapeutáinak workshopjairól és előadásiról olvashattok rövid tájékoztatót:

  • Szabó Ágnes, Takács Bernadett: "A kimondhatatlan". A titkainkról lesz szó - mondhatnánk, de nem, nem lesz róluk szó... kép lesz róluk... Szavak nélkül fejezzük ki, amire nincsenek szavaink, vagy esetleg vannak, de nem merjük, nem akarjuk elmondani őket, mégis ott feszülnek bennünk. A titkos vágyaink, a titokzatos élményeink, rejtélyes kapcsolataink, talányos problémáink, a misztériumok birodalma... Magunkra festjük, rajzoljuk őket, kitesszük őket a testünk kirakatába, a bőrünkre, de rejtjelezve, hogy kicsit meglevegőztessük a titkokat, s a fátylat ki-ki olyan mértékben lebbentheti fel, amennyire szeretné.

 

  • Brinzanek Zsuzsa, Laszloszky Ágnes: "Érintő felületek". Testünk felülete az, ami elválasztja és összeköti a „kint” és a „bent” tereit. Ezzel a felülettel, ismerkednénk, kísérleteznénk, vizsgálnánk érintkezéseit más felületekkel, legyen az a padló, egy tárgy, anyag vagy egy másik emberi test, egy másik személy és az ő felületei. A műhelyfoglalkozás hangsúlyai a testtudat; testfókusz; a bőrünk, mint határvonal; kapcsolat és elhatárolódás; önmagunk kintje és bentje; illetve a másokkal való kontaktus próbálgatása kontakt improvizációs eszközökkel.

 

  • Brinzanek Zsuzsa, Sarkadi Edit: "Szemlélet. Szemlélek? Szem-lélek…". Gondolkodtál-e már azon, hogy mit jelentenek számodra a test-szem-látás-mozgás-lélek szavak? Hogyan kapcsolódnak benned össze, hogyan hatnak egymásra és hogyan rád? Eszedbe jutott-e már az, hogy mit látsz meg, mikor nézel? Tudsz-e magadba nézni, és látod-e a másikat? Mi történik, ha változik a „szempont”, a „szemszög”? … Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket próbálunk „szemrevételezni” a rendelkezésünkre álló időben. A műhelyen testfókuszú, mozgásos gyakorlatokkal indulunk el a szemünktől, aztán szemtől-szembe érkezünk, majd kifelé és befelé figyelve haladunk saját „szem-lélek” utunkon, sok-sok tánccal.

 

  • Laszlovszky Ágnes, Bárnai Árpád: "Tánc az erdőben" - avagy az outdoor élménypedagógia és az IKT módszerek ötvözése egy nemzetközi projektben.

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni aktuális programjainkról és az induló csoportokról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Please wait