Tóbiás-Laszlovszky Ágnes ~ pszichológus; integrált, kifejezés- és táncterapeuta

Sok dolgot szeretünk és ezek közül egyre több, amit csak passzív szemlélődőként élvezünk. Szeretjük a zenét, ezért elmegyünk koncertre, a táncot, így megnézzük egy tánccsoport fellépését és így tovább. De a lehetőség adott, hogy aktívan szeressünk valamit: ha összeütjük a két tenyerünket máris ott a ritmus, ha engedünk a hívásnak, és a zenére hajladozunk máris ott a tánc. Én azért szeretem, amit csinálok, mert „csinálok"! Hangot, zenét, mozgást, táncot, rajzot, érintést, ölelést, sírást és mosolyt, és mindezt másokkal együtt tehetem, megosztva a csinálás az alkotás örömét egymással.

Sokféle táncstílus kipróbálása után találtam rá az Integrált Kifejezés- és Táncterápia (IKT) módszerére. A mozgás örömén túl az önmagammal való találkozás különleges pillanataiban éreztem, hogy végre jó helyen vagyok. Pszichológiát tanultam, ami segített megérteni sok mindent az életemben, de hiányzott az a mindent betöltő érzés, hogy önmagam vagyok. Az IKT egy olyan belső forrást mutatott meg nekem, amely a szabad mozgáson és önkifejezésen keresztül mindig segít visszatalálnom az energiáimhoz, az érzéseimhez, a saját belső világomhoz.

Bemutató műhelyeket, önismereti csoportokat és személyiségfejlesztő tréningeket 2009 óta tartok rendszeresen. Pszichológusként jelenleg speciális igényű felnőttekkel foglalkozom Írországban, többek között az IKT módszer segítségével. Remélem, hogy amit tanultam és megéltem az elmúlt években az segíteni fog, hogy kísérőd lehessek a saját utadon:

  • hogy megmozdulj és megmozduljanak benned az érzések, vágyak, gondolatok
  • hogy kimozdulj a megszokott, újra és újra befutott körökből
  • hogy mozgásba hozd a sok benned lévő energiát és mondanivalót, amihez a szavak talán
  • kevésnek bizonyultak
  • hogy bemozdulj, és ne csak a fejeddel létezz
  • hogy rámozdulj a hívásokra az életedben
  • hogy együtt mozdulj a többiekkel, és a kapcsolódások egy új világát fedezd fel
  • hogy Önmagad légy!

 

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni aktuális programjainkról és az induló csoportokról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Please wait