"A testem történetei" ~ 2017. februárjától

Integrált kifejezés- és táncterápiás önismereti zárt csoport indul - 6 alkalom -, mely a testünkben lenyomatként hordozott, de mindennapi életünkben tudatosan nem megjelenő "emlékek" témája köré szerveződik.

Életünket testünkön keresztül érezzük, érzékeljük. Minden test tükrözi az adott ember életét, létét. Ahogy fizikai formánk kifejezi, konkrétan kik is vagyunk, testünk mindegyik része és funkciója létezésünk egyfajta metaforájaként fogható fel. Minden, életünkben minket ért hatás, információ testünk meghatározott részeiben a sejtek DNS molekuláiban tárolódik. A külvilág eseményei által kiváltott reakcióink, érzelmi megnyilvánulásaink megjelennek a testünk változásaiban, az egyes szervek, testrészek alkalmazkodási reakcióiban, esetleg betegségeiben, elváltozásaiban.  Ez a folyamat érzelmi és tudatállapotainkban is tükröződik, bár sokszor ennek nem vagyunk tudatában. Karl Jung szerint mindenre, ami nem emelkedik a tudatosság felszínére, hajlamosak vagyunk sorsként tekinteni. Mivel valamennyi tapasztalásunk elérhető és aktiválható a test, mozgás által, a testünkre és elemi kifejező mozgására fókuszálva, képesek vagyunk tudatára ébredni érzeteknek, érzelmeknek, gondolatoknak, amelyeket korábban észre sem vettünk. Ebben a folyamatban mélyen lévő emlékek és érzések mozdulnak meg és a kifejeződésük által felfedezhetők, tudatosíthatók, elengedhetők. A testünk által elmesélt történetek érthetővé teszik életünk eseményeinek összefüggéseit, okait, és érzelmi válaszreakcióinkat.
Izgalmas felfedező útra hívunk ebben a pár napban, amikor odafigyelhetsz arra, mit mesél a tested. Tanulhatod érteni a jelzéseit, amelyeken keresztül folyamatosan üzenni próbál számodra: arról, hogy mi van benned, hol tartasz, milyen állapotban vagy …történeteket mesél rólad ….
Ezek a tapasztalatoksegíthetnek múltad és jelen életed problémáinak megértésében, de használhatod arra, hogy közelebb kerülj belső világodhoz, önmagadhoz, hogy kicsit jobban kiteljesedj - egy boldogabb és egészségesebb élet felé lépve ez által.
A műhelymunka során az elsődleges fókusz a mozgáson, a táncon lesz, de számos más önkifejezési formát is használni fogunk a foglalkozások alatt, mint például a rajzolás, festés, hangadás, írás.
A csoporton való részvételhez semmilyen táncos vagy egyéb művészeti irányzatban való előképzettség, jártasság nem szükséges! Elég, ha szeretsz mozogni és van benned kísérletező kedv egy lelkes és támogató közegben.

A csoportok tervezett időpontjai: csütörtök délutánonként 17:00 – 21:00 óráig.
A foglalkozásokra meghívott témák:
- 2017. február 16. – Hangolódás önmagunkra, egymásra az integrált kifejezés- és táncterápia eszközeivel
- 2017. február 23. – A kapcsolati hálóm
- 2017. március 2. – Én vagyok én
- 2017. március 9. – Biztonság, védelem az életemben
- 2017. március 16. – Gyökerek és lét-elemek
- 2017. március 23. – Tapasztalatok integrálása

Helyszín: Budapest, V. kerület Váci utca

Minimumlétszám: 8 fő

Csoportvezetők: Brinzanek Zsuzsa ~ integrált kifejezés- és táncterapeuta és munkatársa             


Jelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a 30 / 4419-019 telefonszámon.

A részvételhez bejelentkezés szükséges.

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni aktuális programjainkról és az induló csoportokról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Please wait