Bemutató workshopok ~ 2017. április 1.


"KINT A BENT" Idén 5. alkalommal is megrendezésre kerül az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület nyílt napja.

A rendezvényről minden fontos információ megtalálható az egyesület honlapján: IKTE
Alább az AYANA Műhey terapeutáinak workshopjairól és előadásiról olvashattok rövid tájékoztatót:

 

  • Brinzanek Zsuzsa, Sarkadi Edit: "Kincs, ami nincs …"

ZS-E-sm

Gondoltál-e már a hiányaidra, mint lehetőségekre? Mikor táncoltál utoljára? Vajon neked mi hiányzik most? Egy mosoly, egy szembenézés, egy érintés, vagy egy mozdulat? Adni szeretnéd vagy kapni?

Mozgásfókuszú műhelyünkben arra hívunk, hogy gyakoroljuk hiányaink felismerését, és megformálását. Mert ha nem fejeződik ki, titok marad – rejtve marad önmagunk számára, miközben a hiány zavaró érzése változatlan. A mozgásodra, a testedre figyelve  feltárulhatnak életed rejtett perspektívái,  találkozhatsz a történeted eddig nem ismert részleteivel. A tested történései pedig olyan kincsek, amiket magaddal tudsz bárhová vinni és töltekezni tudsz belőlük.

 

 

 

  • Brinzanek Zsuzsa, Zsiday Krisztina: "Szerep-játék"

ZS-K-smJátszunk? Játszuk ennen-életünkkel, néha királylányost, néha meg gyerekest, vagy esetleg dühöngő óriást. Te mit szeretnél megmutatnimagadból? Egy orvost? Egy eladót? …. Egy anyát, feleséget, tanárt, művészt, utcaseprőt, …? Melyik hétköznapi, esetleg különleges szerepedet tudnád teljes szívvel, önfeledten eljátszani, vagy esetleg valami szokatlant felpróbálni?

Játszunk belülről, talán a külsőre most másképp koncentrálva.

Természetes, hogy az önmagunkról alkotott, a vágyott és másnak mutatott képek sokszor nem teljesen fedik egymást. Érdemes néha megállni egy pillanatra, és ránézni ezekre a képekre. Mit mutatnak, mit üzennek számunkra? Mi hat ezekre a képekre, mitől függnek? Műhelyünkön erre a folyamatra szeretnénk fókuszálni és a játék, dráma, mozgás különféle eszközeit segítségül hívni, hogy talán egy kicsit más perspektívából nézhessünk rá önmagunkra, értékrendünkre, prioritásainkra. Játsszuk el önmagunkat - önfeledten, sírva, nevetve, vidáman, elkeseredetten, egymást támogatva!

 

  • Szabó Ágnes, Takács Bernadett: "Bolondulok érted. Bolondulok magamért."

A-N-smPárkapcsolati/társkapcsolati kötődési stílusaink kutatására, modellezésére hívunk azzal a céllal, hogy belekóstolhass az „IKT” színes és sokrétű eszköztárába. Különböző kötődéseket alakítunk ki attól függően, milyen elvárásaink és meggyőződéseink születtek addigi életünk során.  Az aktuális élményeken túl, elvárásaink és meggyőződéseink rendszere szabályozza kapcsolati viselkedésünket.

Gondolat/érzés ébresztő kérdéseink: Te hogyan szeretsz? Isteníted ŐT? Képtelen vagy a kötődésre? Önmagadat imádod? Eltűnsz a kapcsolatban?  Uralkodsz? Áldozat vagy? Inkább elmenekülsz? Hogyan mozdul a tiszteleted? És az elfogadás? Milyen színű a hálád? Mekkora „saját tér” igényed? Változhatnak e a határok? Mennyire kitartó a figyelmed? Hangosan követelsz, vagy csendesen kérsz? Se vele, se nélküle? Ismered az egyensúlyt? Lehet e egyszerre „jó együtt” és „jó magammal”?

 

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni aktuális programjainkról és az induló csoportokról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Please wait