Bemutató workshopok ~ 2018. április 22.


"KINT A BENT" Idén 6. alkalommal is megrendezésre kerül az Integrált Kifejezés- és Táncterápiás Egyesület nyílt napja.

A rendezvényről minden fontos információ megtalálható az egyesület honlapján: IKTE
Alább az AYANA Műhey terapeutáinak workshopjairól és előadásiról olvashattok rövid tájékoztatót:

  • Brinzanek Zsuzsa, Bóné Magdolna: "Itt és Most"

BrinzanekZs BoneM

 Gondoltál-e már a hiányaidra, mint lehetőségekre? Mikor táncoltál utoljára? Vajon neked mi hiányzik most? Egy mosoly, egy szembenézés, egy érintés, vagy egy mozdulat? Adni szeretnéd vagy kapni?

Mozgásfókuszú műhelyünkben arra hívunk, hogy gyakoroljuk hiányaink felismerését, és megformálását. Mert ha nem fejeződik ki, titok marad – rejtve marad önmagunk számára, miközben a hiány zavaró érzése változatlan. A mozgásodra, a testedre figyelve  feltárulhatnak életed rejtett perspektívái,  találkozhatsz a történeted eddig nem ismert részleteivel. A tested történései pedig olyan kincsek, amiket magaddal tudsz bárhová vinni és töltekezni tudsz belőlük.

 

 

   

  • Brinzanek Zsuzsa, Kiss Tibor Cece: "Kiemelt térben"

BrinzanekZs KTC

Legtöbbször elég csak egy egyszerű ruhadarab, egy ember adta új impulzus, zenefoszlány a rádióban, rövid hír a tévében, apró kép a monitoron, a tér változása körülöttünk ahhoz, hogy különböző reakciókat váltson ki belőlünk. Megnyilvánulásainkat az is alapvetően befolyásolja, hogy hogyan vagyunk kapcsolatban egymással, hogyan “működünk” kapcsolatainkban. A folyamatosan változó hatások, ezek kombinációja közepette természetes, hogy változó reakcióink nemcsak állapotainkban hozhatnak változást, hanem személyiségünk más és más minősége kerülhet előtérbe, más és más szerepbe bújtatva minket. A színház kiemelt teret kínál: embereknek, szerepeknek. Műhelyünkön ezt a teret, eszközöket kínálunk ahhoz, hogy egymás tükrözéseit is használva egy közös játékban, koncentrált bepillantást nyerhessünk a bennünket ért hatásokra létrejövő árnyalatnyi vagy épp kardinális változásainkra. Műhelyünket inspirálta részvételünk a londoni “Színházi technikák” tréningen, a “More than words” Erasmus+ projekt részeként.

 

 

 

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni aktuális programjainkról és az induló csoportokról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Please wait